Kim Clijsters analyseert situatie Goffin én Mertens: "Ben er voor Elise als ze me nodig heeft"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Kim Clijsters analyseert situatie Goffin én Mertens: "Ben er voor Elise als ze me nodig heeft"
Foto: © photonews

Kim Clijsters is niet alleen op de Australian Open om te tennissen met La Ni, maar de Limburgse analyseert ook de prestaties van onze landgenoten in Melbourne. De ex-winnares van Roland Garros, de US Open en de Australian Open zag ondanks de vroege uitschakeling lichtpuntjes bij Elise Mertens.

Mertens ging er al in de derde ronde uit in Melbourne. Een teleurstelling, want de Belgische nummer één schopte het vorig jaar tot de halve finales en had dus heel wat punten te verdedigen op de Australian Open. "Elise is er fysiek en mentaal nog op vooruitgegaan, zelfs al zette ze hier vorig jaar met haar halve finale een beter resultaat neer", citeert Belga Clijsters.

"Ze is gewoon op een sterke Madison Keys gebotst. Ik ben er voor haar als ze me nodig heeft. Dat is mijn manier om haar te helpen", zei Clijsters met een glimlach. 

Ingreep nodig bij Goffin

Ander groot nieuws was er natuurlijk door het einde van de samenwerking tussen David Goffin en zijn coach Thierry Van Cleemput. "Dat is dan weer inherent aan topsport. Ze hebben samen formidabele successen gekend. Ik maak geen deel uit van hun team, maar eens het wat minder gaat, moet je ingrijpen. En ik denk dat deze beslissing vooral genomen is om David beter te maken."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws