Alle Belgen naar huis: Mertens en Flipkens ook out in het dubbelspel in de Australian Open

Alle Belgen naar huis: Mertens en Flipkens ook out in het dubbelspel in de Australian Open
Foto: © photonews

Zowel Mertens als Flipkens had het niet getroffen in de achtste finales van het dubbelspel op de Australian Open. Mertens moest het met Sabalenka opnemen tegen Krejcikova en Siniakova. Flipkens en Larsson stonden tegenover Babos en Mladenovic. Het werd tweemaal een nederlaag voor de Belgen.

Beide landgenotes stonden dus tegenover specialisten. Kirsten Flipkens kwam als eerste aan de beurt. Nadat ze samen met Johanna Larsson het eerste spelletje won, verlozen de maar liefst de zes volgende. Zo stond de setstand meteen vast.

MEER WEERWERK VAN FLIPKENS IN SET TWEE

In de volgende set konden ze wel meer weerwerk bieden. Toch forceerde de Hongaars-Franse combinatie bij 4-4 de beslissende break. Zo werd het 6-1 en 6-4 in het voordeel van Babos en Mladenovic na één uur en acht minuten.

TSJECHEN REAGEREN NA SUPERSTART MERTENS

Elise Mertens ging met de Wit-Russische Sabalenka wel uitstekend van start. Zij hadden al snel een break te pakken en liepen uit naar 1-4. Die score werd dan later omgezet naar 2-6-setwinst. Het Tsjechische dubbelduo aan de overkant van het net zou echter hard terugslaan.

Letterlijk, maar vooral figuurlijk. Mertens en Sabalenka stonden na het verliezen van twee spannende games 3-0 in het krijt. Ze verloren de tweede set met dezelfde cijfers dan dat ze de eerste gewonnen hadden. In set drie wonnen ze een spelletje meer. Krejcikova en Siniakova haalden met drie gewonnen games op rij de winst binnen: 2-6, 6-2 en 6-3.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws