Djokovic boezemt volgende opponent weinig angst in: "Niet meer de speler die hij geweest is"

Djokovic boezemt volgende opponent weinig angst in: "Niet meer de speler die hij geweest is"
Foto: © photonews

Vraag aan iedereen wie zijn of haar favoriet is om bij de mannen de Australian Open te winnen en de meesten zullen Novak Djokovic zeggen. Voor Daniil Medvedev ligt dat schijnbaar anders. De Rus die Goffin uit het toernooi mepte heeft wel respect voor 'Nole', maar ziet toch kansen.

Djokovic had vier sets nodig om zich te plaatsen voor de achtste finales, maar maakte zich toch vooral druk om de lichten. In zijn volgende match zal hij toch vooral met de tegenstander moeten bezig zijn, als het aan Medvedev ligt.

"Hij is waarschijnlijk niet de speler die hij geweest is", zegt Medvedev over Djokovic aan Times of India. "Of misschien is dat gewoon een gevoel. Toen ik vroeger naar tv keek en hem vijf uur aan een stuk zag spelen tegen Murray of iemand anders, ging het niveau alleen naar omhoog."

OP ZOEK NAAR EIGEN KANSEN

En nu dus niet meer? "Het is niet hetzelfde. Je hebt altijd kansen. Daarom heeft hij ook drie keer verloren van een 'Next Gen'-speler vorig jaar. Ik ga op zoek naar mijn eigen kansen. Wat me ook bevalt aan de speelstijl van Novak, is dat hij je tijd geeft."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws