Nadal zonder veel moeite naar derde ronde, Kerber en andere grandslamwinnares etaleren supervorm

Nadal zonder veel moeite naar derde ronde, Kerber en andere grandslamwinnares etaleren supervorm
Foto: © photonews

Rafael Nadal begint stilaan echt wel onder stoom te komen op de Australian Open. Vooraf sprak hij met heel veel respect over de Minaur, maar zijn Australische opponent kon enkel in de derde set een klein beetje tegenpruttelen. Bij de dames zijn Kerber en Kvitova dan weer uitstekend op dreef.

Vanaf een 1-1 gelijke stand won Nadal maar liefst zeven games op rij. Zo had hij de eerste set op zak en genoot hij in set twee meteen van een veilige bonus. Die voorsprong zou hij nadien alleen maar vergroten. Ook in de derde set zat Nadal al vroeg op rozen. Het thuispubliek kon wel waarderen dat de Minaur daarna dapper verder bleef vechten, maar zijn nederlaag was onvermijdelijk: 6-1, 6-2 en 6-4.

Ook Angelique Kerber stond tegenover een thuisspeelster. De Duitse, die net als in 2016 de Australian Open wil winnen, had geen kind aan de jonge Dirrell. Bij 3-0 won die laatste wel een spelletje. Het zou de enige keer zijn in de partij: een vlotte 6-1 en 6-0 dus voor Kerber.

KVITOVA OPPERMACHTIG OP EIGEN OPSLAG

Eén van de weinige speelsters die misschien nog beter in vorm zit, is Petra Kvitova. De Tsjechische won al het toernooi van Sidney, onder andere door Kerber te verslaan. Ook in Melbourne raast Kvitova door haar wedstrijden heen. Na twee eerdere vlotte zeges moest nu ook Bencic eraan geloven met 6-1 en 6-4. Kvitova verloor geen enkele keer een servicegame.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws