Twee overwinningen op één dag: Elise Mertens met Sabalenka voorbij voormalige dubbelpartner

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 1 reacties
Twee overwinningen op één dag: Elise Mertens met Sabalenka voorbij voormalige dubbelpartner
Foto: © photonews

Het gaat Elise Mertens voorlopig voor de wind op de Australian Open. Eerder op donderdag bereikte ze al de derde ronde in het enkelspel, maar ook in het dubbelspel juichte de Belgische nummer één van het vrouwentennis.

Mertens wil zich dit seizoen meer focussen op het enkelspel, maar komt in Australië toch ook in actie in het dubbelspel. Niet met haar vertrouwde partner Demi Schuurs, maar wel aan de zijde van de Wit-Russische Aryna Sabalenka. En laat nu net ... Demi Schuurs de eerste tegenstandster zijn in de eerste ronde van het dubbelspel. De Nederlandse bekampte Mertens aan de zijde van de Amerikaanse Bethanie Mattek-Sands. 

Problemen in 2e set

Het zag er meteen ook goed uit voor Mertens en Sabalenka, want de eerste set ging met 6-2 naar de Belgische en Wit-Russische. Daarna kenden Mertens en Sabalenka echter een heuse inzinking. Ze stonden al snel 0-5 in het krijt, konden toch nog even terug vechten, maar verloren set 2 met 3-6. 

Een derde set moest beslissen wie er doorging en daarin gaven Mertens en Sabalenka een break niet meer uit handen. Schuurs en Mattek-Sands konden nog een matchbal redden, maar waren er toch aan voor de moeite. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws