Tegenspeelster van Elise Mertens in 3e ronde geen onbekende voor haar coach: "Weet niet of ze houdt van speelster als Elise"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 2 reacties
Tegenspeelster van Elise Mertens in 3e ronde geen onbekende voor haar coach: "Weet niet of ze houdt van speelster als Elise"
Foto: © photonews

Elise Mertens heeft zich al bij al vlot geplaatst voor de derde ronde op de Australian Open. In de volgende ronde ontmoet ze Madison Keys (WTA 17), die nog niet zo lang geleden gecoacht werd door ... David Taylor.

En laat Taylor nu net de nieuwe coach van Mertens zijn. De Australiër kent Madison Keys dan ook goed. Maar Taylor zag ook nog werkpunten bij zijn nieuwe pupil. "Ze moet zich meer laten gelden", vertelt hij bij Sporza. "Vooral als de intensiteit van de match zakt, want dat is net een belangrijk moment. Dan kun je het verschil maken."

"Elise was heel solide in de eerste set. Het niveau van haar opponente was niet heel hoog. Maar in het begin van de tweede set deed Elise niet genoeg. Gelukkig heeft ze zich goed herpakt en goed geserveerd onder druk."

'Meer ondernemend zijn'

Tot vorige zomer coachte Taylor de Amerikaanse Keys. "Elise moet meer ondernemend zijn. Ze stelde vast dat als ze te passief is, ze zowat overal rondloopt. Madison is een bijzondere speelster. Ze zette heel goeie resultaten neer in de grandslamtoernooien, maar veel minder elders."

Al moet Mertens dus op haar hoede zijn. "Ze heeft een goeie opslag, een geweldige forehand, maar ik weet niet of ze houdt van een tegenstandster als Elise, die haar machtige halen goed kan opvangen. Het wordt een mooie uitdaging", besluit Taylor. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws