Lleyton Hewitt laatste 18 maanden meerdere keren bedreigd door Australische 'bad boy' van het ATP-circuit

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 2 reacties
Lleyton Hewitt laatste 18 maanden meerdere keren bedreigd door Australische 'bad boy' van het ATP-circuit
Foto: © photonews

Lleyton Hewitt heeft het laatste anderhalf jaar heel wat bedreigingen gekregen. Niet van een gokker of een zogenaamde fan, maar wel van niemand minder dan zijn landgenoot Bernard Tomic.

Dat heeft Hewitt donderdag verteld na zijn nederlaag in het dubbelspel op de Australian Open. Hewitt verloor aan de zijde van zijn landgenoot John-Patrick Smith in de eerste ronde van de Nederlander Wesley Koolhof en de Nieuw-Zeelander Marcus Daniell.

Tomic, momenteel de nummer 88 van de wereld, zegt dat Hewitt vriendjespolitiek hanteert bij de toekenning voor wildcards voor de Australian Open. De Australische 'bad boy' is dan ook van mening dat Hewitt niet langer kapitein van de Australische Davis Cup-ploeg zou mogen zijn. 

Bedreigd en gechanteerd

Hewitt weigert Tomic te selecteren voor de Davis Cup zolang hij coach is. "Ik heb de laatste 18 maanden meerdere bedreigingen ontvangen van Tomic. Bovendien werd ik ook gechanteerd. Ik heb Bernard al lang niet gesproken, maar dat is niet onlogisch als je de ernst van de bedreigingen bekijkt. Zolang ik kapitein ben van de Davis Cup-ploeg zal hij dan ook niet spelen", aldus de ex van Kim Clijsters. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws