David Goffin niet zonder slag of stoot voorbij Roemeen naar derde ronde op Australian Open

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 7 reacties
David Goffin niet zonder slag of stoot voorbij Roemeen naar derde ronde op Australian Open
Foto: © photonews

David Goffin heeft zich met enige moeite geplaatst voor de derde ronde op de Australian Open. Het 21e reekshoofd verloor zijn openingsset tegen de Roemeen Marius Copil, maar herstelde zich nadien.

Goffin had in zijn eerste wedstrijd vertrouwen getankt en gaf slechts 4 spelletjes prijs. In de tweede ronde wachtte de 28-jarige Roemeen Marius Copil, de nummer 60 van de wereld. Die bezorgde onze landgenoot toch een lastig dagje in het warme Melbourne.

Goffin begon zwak aan zijn wedstrijd en keek tegen Copil al snel tegen een 2-5 achterstand aan. De Luikenaar herstelde zich nog en kwam terug tot 5-5, maar moest met 5-7 de eerste set wel aan de Roemeen laten. 

Herpakken

Het 21e reekshoofd moest zich herpakken en deed dat ook. Goffin pakte op zijn beurt de tweede set met 7-5. De trein leek op de rails te zijn, want in de derde set ging het gemakkelijker voor onze landgenoot. Met 6-2 setwinst was hij dan ook op weg naar de overwinning en een ticket voor de derde ronde. 

Zo geschiedde. In de vierde set had Goffin zijn break te pakken en liep hij uit naar 5-3. Bij 5-4 kreeg Goffin zijn matchballen en zijn eerste was meteen bingo. Het ticket voor de derde ronde is zo een feit. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws