23 grandslams gewonnen maar Serena Williams heeft geen idee waar al haar trofeeën zijn, behalve eentje (die ze zelf niet won)

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 2 reacties
23 grandslams gewonnen maar Serena Williams heeft geen idee waar al haar trofeeën zijn, behalve eentje (die ze zelf niet won)
Foto: © photonews

In totaal won Serena Williams 73 WTA-toernooien, waarvan 23 grandslams. Een indrukwekkende prijzenkast zou je vermoeden, maar de Amerikaanse ex-nummer één heeft geen idee waar al haar trofeeën zijn. Ze heeft slechts weet van eentje, al won ze die niet eens zelf.

Bijzonder verhaal dus van de jongste van de Williams-zusjes. Dat vertelde ze na afloop van haar tweede ronde tegen de Canadese Genie Bouchard. Williams weet dus niet waar al haar trofeeën liggen. "Mijn coach heeft er enkele, maar voor de rest weet ik het eigenlijk niet", lachte ze. "Ik ben nooit echt een verzamelaar geweest."

Al is er wel één trofee waar de 37-jarige Willams wel enorm veel waarde aan hecht. "De trofee van mijn eerste wedstrijd ooit. Ik speelde tegen Venus en ik verloor van haar. Na afloop gaf Venus mij de trofee omdat ik zo'n slechte verliezer was. Dat is de enige trofee die ik ooit bijgehouden heb."

Opvallend, maar het verhaal werd even later wel bevestigd door haar echtgenoot. "Het verhaal is waar", aldus Alexis Ohanian op Twitter. "Serena heeft geen idee waar al haar prijzen staan. Ze doet het niet voor het zilverwerk. #GOATthings", waarmee hij doelt op the Greatest of All Time

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws