Tweevoudig winnares Australian Open sneuvelt in eerste ronde, Serena Williams klaart de klus in 49 minuten

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Tweevoudig winnares Australian Open sneuvelt in eerste ronde, Serena Williams klaart de klus in 49 minuten
Foto: © photonews

Ook de tweede dag heeft een verrassing opgeleverd op de Australian Open. Victoria Azarenka sneuvelde al vroeg in de strijd, terwijl Serena Williams er een gezondheidswandeling van maakte.

Victoria Azarenka (WTA 53), de winnares van 2012 en 2013, vloog er in de eerste ronde verrassend uit tegen de Duitse Laura Siegemund (WTA 110). De Wit-Russische, die gecoacht wordt door onze landgenoot Wim Fissette, verloor na een felbevochten driesetter met  6-7 (5/7), 6-4 en 6-2. Siegemund kijkt nu de Taiwanese Su-Wei Hsieh (WTA 27) in de ogen. 

Azarenka was er de afgelopen twee edities niet bij in Melbourne, maar keerde dus zonder succes terug. In 2017 was ze net mama geworden, vorig jaar was er niet bij door een strijd met haar ex-man over het hoederecht van haar zoontje. 

Williams wél door

Serena Williams (WTA 16) heeft zich dan weer niet laten verrassen in de Australische bakovern. Williams liet geen spaander heel van een andere Duitse, Tatjana Maria (WTA 74). De Amerikaanse haalde het met 6-0 en 6-2 na amper 49 minuten spelen. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws