Nummer één bij mannen en vrouwen gaat door: 15e op rij voor Djokovic, Halep heeft heel wat meer moeite

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 1 reacties
Nummer één bij mannen en vrouwen gaat door: 15e op rij voor Djokovic, Halep heeft heel wat meer moeite
Foto: © photonews

Ook in de tweede ronde van de Australian Open zijn de nummer één bij de mannen en de vrouwen te bewonderen. Novak Djokovic en Simona Halep plaatsten zich al allebei, al had de Roemeense wel heel wat meer moeite dan de Serviër.

Djokovic heeft zijn start op de Australian Open niet gemist. Tegen de Amerikaan Mitchell Krueger (ATP 231) kwam 'Nole' nooit in de problemen. Hij won overtuigend met 6-3, 6-2 en 6-2. Voor Djokovic is het zijn 15e zege op rij op een grandslamtoernooi na eindoverwinningen op Wimbledon en de US Open. 

In de volgende ronde treft de Serviër de Fransman Jo-Wilfried Tsonga. De nummer 177 van de wereld, weggezakt door blessureleed, klopte de Slovaak Martin Klizan (ATP 40) met 6-4, 6-4 en 7-6 (7/5). 

Halep meer moeite

's Werelds nummer één bij de vrouwen had meer moeite om een ticket voor de tweede ronde te bemachtigen. Simona Halep had drie sets nodig tegen de Estse Kaia Kanepi (WTA 71).

De Roemeense verloor de eerste set na een tiebreak (6-7 (2/7)), maar zette daarna toch orde op zaken, 6-4 en 6-2. In de volgende ronde wacht de Amerikaanse Sofia Kenin (WTA 37). 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws