Alleen maar positieve signalen voor David Goffin, die volgende tegenstander analyseert: "Een krachtpatser"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 3 reacties
Alleen maar positieve signalen voor David Goffin, die volgende tegenstander analyseert: "Een krachtpatser"
Foto: © photonews

David Goffin kende in zijn eerste ronde op de Australian Open bijzonder weinig moeite met Christian Garin (ATP 86). Het stemde de Luikenaar, die met twijfels aan het toernooi begon, dan ook tevreden.

Goffin gunde Garin slechts 4 spelletjes in zijn openingspartij. "Ik voelde mij direct goed in mijn vel", citeert Belga de Luikenaar. "Ik was vanaf de start heel agressief en ik ben zeer tevreden over het spelniveau en de manier waarop ik deze eerste ronde heb aangepakt tegen een tegenstrever die ik niet kende. Ik wist niet wat ik moest verwachten. Dit is heel positief voor het vervolg."

Ook met de geteisterde elleboog van Goffin het het goed. "Mijn elleboog heeft goed standgehouden. Het was altijd afwachten, want ik had tot hier toe maar een wedstrijd in drie sets gespeeld. Voor de rest waren het alleen maar korte dubbelwedstrijden. Sinds vijf dagen gaat het echt veel beter. Ik ben weer 100%, moet er niet meer aan denken en kan voluit tennissen. Het doet deugd", is Goffin tevreden. 

Nu tegen Copil

In de volgende ronde wacht de Roemeen Marius Copil. "Hij is een krachtpatser", weet onze landgenoot. "Zijn opslag is zijn belangrijkste wapen. Hij probeert die ook vaak aan het net te volgen. Hij kan ook goed mixen met zijn backhand, met slices of versnellingen. Hij zal zeer agressief zijn. Ik zal dus stevig op mijn benen moeten staan om hem te kunnen counteren en te doen ontploffen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws