Overtuigd van de kwaliteiten van Elise Mertens: "Ze heeft het potentieel om op een dag in de top tien te staan"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 7 reacties
Overtuigd van de kwaliteiten van Elise Mertens: "Ze heeft het potentieel om op een dag in de top tien te staan"
Foto: © photonews

Elise Mertens komt maandag nog niet in actie op de Australian Open. Dinsdag werkt ze haar eerste en hopelijk niet laatste duel af in Melbourne. Sinds enkele maanden heeft de Limburgse met David Taylor - uitgerekend een Australiër - een nieuwe coach.

Elise Mertens (WTA 14) opent dinsdag haar Australian Open tegen de Slowaakse Anna Karolina Schmiedlova (WTA 59). Haar nieuwe coach onderstreept alvast het potentieel van zijn nieuwe pupil. "Elise heeft het potentieel om op een dag in de top tien te staan", aldus de 46-jarige Taylor bij Belga

"Ik volgde Elise al even. Net nadat er een einde kwam aan mijn samenwerking met Madison Keys, werd ik gecontacteerd door haar manager. Tijdens de toernooien in China was er een testperiode en we kwamen tot de vaststelling dat het klikte. Elise heeft veel kwaliteiten. Ze is heel toegewijd en heeft een slagenarsenaal waarmee ze op alle ondergronden kan schitteren. Bovendien probeert ze zich continu te verbeteren."

"Elise is een topspeelster" - David Taylor

Vorig jaar beleefde Mertens met een halve finale in Melbourne haar grote doorbraak. Dat huzarenstukje evenaren wordt ongetwijfeld moeilijk. "Elise is een topspeelster. We mogen hier dus een goed resultaat verwachten", zegt Taylor.

"In Brisbane speelde ze niet goed tegen Kiki Bertens, maar in Sydney heeft ze zich goed herpakt. Ze zal hier in de gaten gehouden worden, maar dat hoort erbij. We hebben zin om te presteren", besluit de Australiër. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws