Kirsten Flipkens krijgt een pak rammel van Wit-Russische en moet meteen afdruipen

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 4 reacties
Kirsten Flipkens krijgt een pak rammel van Wit-Russische en moet meteen afdruipen
Foto: © photonews

Na Ysaline Bonaventure is ook Kirsten Flipkens er niet in geslaagd om zich te plaatsen voor de tweede ronde op de Australian Open. De Molse ging zwaar onderuit tegen een Wit-Russische.

Geen tweede ronde in Melbourne voor Kirsten Flipkens (WTA 50) bij haar elfde deelname aan de Australian Open. Flipkens keek al snel tegen de feiten aan en kreeg een pandoering van de Wit-Russische Aliaksandra Sasnovich, het nummer 31 van de wereld.

Beide speelsters stonden al twee keer eerder tegenover elkaar en verdeelden tot op heden de buit, maar Sasnovich wilde die statistiek graag in haar voordeel doen kantelen. Ze ging al snel 2x door de opslag van 'Flipper', waardoor Flipkens al snel tegen een 1-6 setverlies aankeek. Zelfde verhaal in de tweede set. Flipkens bracht Sasnovich nooit in de problemen en verloor opnieuw met 1-6. 

Dubbelspel

Een pijnlijke nederlaag voor onze landgenote, al zit haar Australian Open er wel nog niet op. Woensdag komt Flipkens aan de zijde van de Zweedse Larsson in actie in het dubbelspel. Een makkie wordt dat niet, want het Belgisch-Zweedse duo treft in de eerste ronde de Russisch-Zwitserse tandem Zvonareva-Bacsinszky. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws