Stopzetting samenwerking met ex-nummer één kwam er volgens Wim Fissette door financieel dispuut

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Stopzetting samenwerking met ex-nummer één kwam er volgens Wim Fissette door financieel dispuut
Foto: © photonews

Wim Fissette werkt in 2019 niet meer samen met de Duitse Angelique Kerber, maar wel met de Wit-Russische Viktoria Azarenka. Nochtans had de Limburger de trein opnieuw op de rails gekregen bij het nummer 2 van de wereld.

Kerber kondigde enkele maanden geleden aan dat ze niet meer in zee ging met onze landgenoot Wim Fissette. Nochtans had Kerber zich na een moeilijk seizoen opnieuw naar de top van de WTA-ranking geknokt. En dus werd Fissette coach van de Wit-Russische Viktoria Azarenka, na een vechtscheiding weggezakt naar de 53e plek op de WTA-ranking. 

"Ik heb met Angie een fantastisch jaar gehad", vertelde Fissette bij Belga. "Maar het is niet gelukt om die overeenkomst te verlengen. De bedoeling was om voor de Masters een akkoord te bereiken. Toen dat niet lukte, heeft zij besloten alleen naar Singapore te gaan. Dat zijn zaken die gebeuren. Onze scheiding had niets met het sportieve aspect te maken."

Eisen te verschillend

"Het lukte financieel niet om er uit te geraken. Ik vond het jammer, want ik werkte graag met haar samen. Maar onze eisen waren te verschillend", vervolgt Fissette, die daarna al snel bij Azarenka uitkwam. Zij werd bovendien eerder al gecoacht door Fissette. 

"Ik heb altijd het gevoel gehad dat het beste bij Vika nog moest komen. Ik heb mijn werk met haar niet kunnen afmaken. We waren nochtans goed begonnen. De klik tussen ons is er nog. Tijdens de trainingen toonde ze al mooie dingen. Al mag niet vergeten worden dat ze twee jaar niet meer op topniveau gespeeld heeft", besluit de Belgische tenniscoach. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws