Flipkens analyseert eerste tegenspeelster in Melbourne: "Als ik niet geblesseerd raak, kan ik nog wel enkele jaren voortdoen"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Flipkens analyseert eerste tegenspeelster in Melbourne: "Als ik niet geblesseerd raak, kan ik nog wel enkele jaren voortdoen"
Foto: © photonews

Kirsten Flipkens komt maandag al in actie op de Australian Open. Het is al haar 11e deelname in Melbourne. De eerste tegenstander wordt zeker geen makkie: de Wit-Russische Aliaksandra Sasnovich.

Flipkens (WTA 50) moet het in haar eerste wedstrijd opnemen tegen het nummer 31 van de wereld. Kwalificatie voor de tweede ronde wordt dus zeker geen sinecure. "Ik ben altijd blij hier terug te keren", liet Flipkens optekenen bij Belga. "De infrastructuur en de nieuwe Rod Laver Arena zijn fantastisch. Het lijkt wel een nieuw grandslamtoernooi."

'Flipper' is sterk aan het nieuwe seizoen begonnen. "Ik heb een goede voorbereiding achter de rug. Ik heb al wel wat matchen in de benen na het toernooi in Hobart, waar ik de kwartfinales haalde in het enkelspel en de finale in het dubbel. De omstandigheden zijn er vergelijkbaar met in Melbourne. De goede resultaten in Hobart hebben me vertrouwen en een goed gevoel gegeven. Ik ben heel gemotiveerd om er aan te beginnen."

Op haar hoede

Tegenstander Sasnovich en Flipkens stonden al twee keer tegenover elkaar. Ze konden ieder één keer winnen. "Sasnovich is de laatste tijd sterk verbeterd", aldus de Molse. "Ze haalde de halve finales in Sydney en is gestegen op de WTA-ranking. Daardoor is ze reekshoofd nu."

"Ik verwacht me aan een moeilijke wedstrijd. Het wordt zaak haar backhand in de gaten te houden, die is beter dan haar forehand. Zelf weet ik wat ik kan. Ik ben al 33, maar sta toch opnieuw in de top 50. En als ik niet geblesseerd raak, kan ik nog wel enkele jaren voortdoen", besluit Flipkens. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws