Tennis

Na voetbalschandaal nu ook verregaand onderzoek naar matchfixing in het tennis

Na voetbalschandaal nu ook verregaand onderzoek naar matchfixing in het tennis

Matchfixing blijft ook in de tenniswereld een doorn in het oog van iedereen die wedijvert voor een eerlijke sport. Het is vandaag Spanje dat op zijn kop staat. In een verregaand onderzoek naar matchfixing zijn er 83 verdachten, van wie een klein dertigtal proftennisser zijn.

De Guardia Civil heeft een onderzoek ingelast naar matchfixing door een goed georganiseerde Amerikaanse criminele bende. Tijdens elf huiszoekingen zijn een wapen, meer dan vijftig elektronische toestellen, creditcards, luxevoertuigen en documenten in beslag genomen naast ook nog eens een geldsom van 167 000 euro.

Vijftien mensen zijn gearresteerd. Daar zitten onder andere de leiders van de bewuste criminele bende bij. Daarnaast worden ook nog eens 68 andere verdachten onderzocht. Dat maakt een totaal van 83 verdachten. Daar zitten 28 spelers bij die actief waren op ITF-en challengertoernooien en zelfs één speler die enkele maanden geleden nog de US Open speelde.

Gisteren had de Tennis Integrity Unit al aangekondigd dat sinds de oprichting van de organisatie, nooit meer spelers bestraft waren voor inbreuken tegen de anticorruptieregels dan in 2018.

Reacties 5 reacties

Gerelateerd nieuws