Loting van Belgen op Australian Open: haalbare kaart voor Goffin, Van Uytvanck meteen tegen titelverdedigster

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Loting van Belgen op Australian Open: haalbare kaart voor Goffin, Van Uytvanck meteen tegen titelverdedigster
Foto: © photonews

In Melbourne is er geloot voor de Australian Open, die volgende week van start gaat. David Goffin heeft een haalbare kaart geloot. Dat kan niet worden gezegd van Alison Van Uytvanck, die Caroline Wozniacki in de eerste ronde bekampt.

David Goffin (ATP 22) speelt in zijn eerste ronde tegen de 22-jarige Chileen Christian Garin (ATP 86). Indien Goffin wint, wacht in de volgende ronde de Spanjaard Marcel Granollers (ATP 110) of de Roemeen Marius Copil (ATP 61). In een eventuele achtste finale komt Goffin mogelijk Novak Djokovic tegen.

Lastige loting voor Darcis

Steve Darcis kreeg een wildcard van de organisatie, maar zijn slaagkansen op een tweede match in Melbourne lijken heel wat kleiner. 'Shark', die 315e op de ATP-ranking staat, moet de baan op tegen de Kroaat Borna Coric (ATP 12). Het wordt voor de Luikenaar zijn eerste duel tegen het 11e reekshoofd in Australië. 

Ook Kimmer Coppejans (ATP 216) kan nog op de hoofdtabel komen, maar dan moet hij in zijn laatste voorronde wel voorbij de Italiaan Stefano Travaglia (ATP 139). 

Mertens tegen Slovaakse

Bij de vrouwen moet Elise Mertens (WTA 12) aan de bak tegen de Slovaakse Anna Karolina Schmiedlova (WTA 77). Ook voor hen wordt het hun eerste onderlinge duel. In de tweede ronde wacht bij winst de Russin Margarita Gasparyan (WTA 91) of een kwalificatiespeelster. Vorig seizoen schopte Mertens het tot de halve finales in Melbourne. 

Alison Van Uytvanck kende ongetwijfeld het meeste pech bij de loting. Het nummer 51 van de wereld kijkt in de eerste ronde niemand minder dan Caroline Wozniacki (WTA 3) in de ogen. Het 3e reekshoofd is de titelverdedigster in Melbourne. De Vlaams-Brabantse kwam op de Australian Open nooit voorbij de eerste ronde en dat lijkt ook dit seizoen een moeilijke klus te worden. 

Kirsten Flipkens (WTA 49) kijkt dan weer de Wit-Russische Aliaksandra Sasnovich (WTA 33) in de ogen. Voor 'Flipper' is het haar 11e deelname aan de Australian Open. 6 jaar geleden boekte ze haar beste resultaat met een 4e ronde.

Bonaventure de 4e Belgische vrouw? 

Met Ysaline Bonaventure kan er nog een 4e Belgische vrouw op de hoofdtabel komen, maar dan moet het nummer 158 van de wereld zich wel plaatsen ten koste van de Nederlandse Richel Hogenkamp (WTA 168).

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws