Tennis

Masters-kampioene vastberaden om door te gaan op haar elan

Masters-kampioene vastberaden om door te gaan op haar elan

Het is echt niet allemaal rozengeur en maneschijn geweest in 2019 voor de officieuze wereldkampioene, Elina Svitolina. Op het einde van het jaar vielen alle puzzelstukjes wel in mekaar met een eindzege op de WTA Finals. Dat succes smaakt alvast naar meer.

Op het WTA-toernooi van Brisbane stond Svitolina de media te woord. De Oekraïense presenteerde zich als een enorm gedreven en ambitieuze speelster. "Mijn doelstelling is nog altijd om een Grand Slam te winnen en nummer één van de wereld te worden", beweerde ze onomwonden.

Dat vroeg toch om wat verduidelijking. "Dat is elk jaar mijn ultieme doel, maar ik denk dat het het belangrijkste is om fit te blijven en mezelf de kans te geven om goed te spelen. Als ik mentaal klaar ben om de strijd aan te gaan, dan weet ik dat ik een goede kans heb om mijn beste tennis te laten zien."

Het is een groot voordeel om hier te beginnen - Elina SvitolinaDeel deze quote:

Vandaag zou het nog meevallen, maar andere dagen schommelen de temperaturen in Brisbane rond de dertig graden Celsius. "Het is niet te warm, want we hebben een dak. Je bent dus niet aan het overkoken op de baan. Het is een groot voordeel om hier te beginnen en de fans zijn geweldig. Ik probeer met vertrouwen mijn matchen in te gaan."

Reacties 0 reacties

Gerelateerd nieuws

Er zijn nog geen reacties geplaatst.