David Goffin: "Voor het eerst in vier jaar tijd mij deftig kunnen voorbereiden"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
David Goffin: "Voor het eerst in vier jaar tijd mij deftig kunnen voorbereiden"
Foto: © photonews

Het is al bijna drie maanden geleden dat David Goffin nog op een tenniscourt stond, maar de Luikenaar lijkt klaar voor 2019. Daarna sukkelde onze Belgische nummer één met een hardnekkige elleboogblessure.

Goffin zette dan ook vroegtijdig een punt achter zijn seizoen. Al lijkt hij stilaan klaar voor het nieuwe seizoen. "Zo heb ik voor het eerst in vier jaar weer voldoende tijd om te recupereren, te revalideren én het nieuwe seizoen deftig voor te bereiden", vertelt hij in HNB. "Anders had ik met de Davis Cup of de Masters altijd nog wedstrijden heel laat op het seizoen."

Goffin zakte op de ATP-ranking weg naar de 22e plek na een minder seizoen. "Maar misschien zal die lange onderbreking op termijn wel een voordeel blijken te zijn. Op training gaat het alvast heel goed. Ik heb ook andere sporten – zoals zwemmen en rotsklimmen – kunnen inpassen."

Competitieritme

"Niet ver van mijn woonplaats Monaco krioelt het van de prachtige rotsformaties. Niets saaier dan vier à vijf weken lang elke dag in een fitnesszaaltje opgesloten te zitten", zegt de Luikenaar. 

Op tweede kerstdag neemt Goffin het vliegtuig naar Doha, waar 5 dagen later zijn eerste wedstrijden plaatsvinden. "Hopelijk kan ik daar al meteen veel matchen spelen, waardoor ik het competitieritme snel oppik", zegt hij. "Het is sowieso moeilijk om concrete ambities te formuleren voor 2019. Hoe snel zal ik mijn topniveau weer oppakken?"

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws