De WTA deelt awards uit: tweevoudig Wimbledon-kampioene al voor zesde keer op rij de fairste

De WTA deelt awards uit: tweevoudig Wimbledon-kampioene al voor zesde keer op rij de fairste

Op het einde van het seizoen is het steeds tijd om de awards te verdelen. De WTA heeft alvast enkele knopen doorgehakt. Vooral de reputatie van Petra Kvitova blijkt nog steeds uitstekend. De Tsjechische werd al voor de zesde keer op rij verkozen tot fairste speelster op het circuit.

De Karen Krantczke Sportmanship Award is een prijs voor de speelster die zich op een professionele manier gedraagt en fairplay hoog in het vaandel draagt. Eentje die destijds ook naar Kim Clijsters ging. Ook Petra Kvitova is een uitstekende vertegenwoordigster van het tennis. Ze krijgt de award al voor de zesde keer op rij, de zevende keer in totaal.

COACH VAN OSAKA 'TRAINER VAN HET JAAR'

De Peachy Kellmayer Player Service Award gaat dan weer naar de Amerikaanse Bethanie Mattek-Sands. Het is een prijs voor de speelster die het meest haar medespeelsters ondersteunt. Voor het eerst werd ook de trainer van het jaar verkozen. De laureaat is Sascha Bajin, coach van US Open-winnares Naomi Osaka.

Ook organisaties van toernooien zijn beloond door het toernooi van het jaar te kiezen, wel verdeeld over de verschillende categorieën. Indian Wells, Rome, Sint-Petersburg en Hong Kong waren de plaatsen die de meest succesvolle toernooien lieten plaatsvinden.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws