Australian Open verwelkomt toppers én heeft ook goed nieuws voor Steve Darcis

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Australian Open verwelkomt toppers én heeft ook goed nieuws voor Steve Darcis
Foto: © photonews

Van 14 tot 27 januari wordt met de Australian Open het eerste grandslamtoernooi van het seizoen gespeeld. De organisatie in Melbourne bevestigde alvast de terugkeer van enkele toppers én heeft goed nieuws voor onze landgenoot Steve Darcis.

Roger Federer en Caroline Wozniacki wonnen vorig jaar de Australian Open. Ook zij zijn er opnieuw bij, net als Simona Halep en Novak Djokovic, de nummers één van de ATP- en WTA-ranking. Maar ook Rafael Nadal komt naar Melbourne. De Spanjaard zette vroegtijdig een punt achter zijn seizoen door een knieblessure en last aan de buikspieren. 

Andy Murray kreeg ook goed nieuws, net als onze landgenoot Steve Darcis. Murray is door blessureleed weggezakt op de ATP-ranking, maar krijgt net als 'Shark' en Jarko Tipsarevic een beschermde status in Australië. Darcis kampte met een vervelende elleboogblessure en maakt in 2019 zijn comeback. 

Ook Williams terug

Ook Serena Williams is er opnieuw bij in Melbourne. In 2017 won de Amerikaanse nog in Melbourne, maar daarna nam ze door haar zwangerschap een pauze. Williams speelde haar laatste duel in de finale van de US Open. Daar ging ze haar boekje te buiten en verloor ze van Naomi Osaka. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws