Tsjechië klopt grootmacht in Fed Cup-finale, waanzinnige enkelmatch zoekt de grenzen van het haalbare op

De Fed Cup heeft de te verwachten winnaar gekregen. Heel Tsjechië mag feestvieren. Alle toppers ontbraken in de finale, maar Tsjechië bleek over een bredere kern dan de VS te beschikken. Siniakova haalde het beslissende punt binnen na een ongeziene marathonpartij.

Tsjechië stond na dag één al 2-0 voor. Siniakova mocht proberen om het tegen Kenin af te maken. Beide speelsters hielden mekaar zo in evenwicht dat de wedstrijd maar liefst 3 uur en 45 minuten duurde. Onwaarschijnlijk voor een vrouwenmatch.

Siniakova gaf in de eerste set tot tweemaal toe een voorsprong weg, maar kon finaal alsnog doorduwen richting setwinst. Bij een 3-0-voorsprong voor de Tsjechische in set twee leek het lot van de VS al bezegeld. Dat was buiten de Amerikaanse veerkracht gerekend: van 3-0 ging het naar 5-7.

SINIAKOVA OVERLEEFT MATCHBALLEN

Een Tsjechische voorsprong die verdween als sneeuw voor de zon: het was ook een thema in set drie. Bij een 4-1-achterstand won Kenin vier spelletjes op rij en had ze zelfs twee matchballen. Net op tijd zette Siniakova toch orde op zaken. Ze haalde het met 7-5, 5-7 en 7-5. Haar land was zo zeker van eindwinst in het toernooi voor landenteams in het damestennis.