Monfils verzorgt de show en komt zelfs ziekte te boven in topmatch tegen Tsonga

Monfils verzorgt de show en komt zelfs ziekte te boven in topmatch tegen Tsonga

Heel veel mensen hadden uitgekeken naar de clash tussen Fransmannen Monfils en Tsonga. De tennissers hebben helemaal niet teleurgesteld. Monfils, de man met net dat beetje meer showgehalte, haalde het aan het eind.

Monfils toonde van meet af aan zijn enorme versnellingen en kwam onmiddellijk 2-0 voor. Na zelf een moeilijk opslaggame te overleven, ging ook Tsonga toch een keertje aandringen. Een ace van Monfils werkte een eerste breakpunt weg. Bij het volgende schudde zijn landgenoot enkele stevige forehands uit zijn racket. Het dropshot van Tsonga dat volgde, had minder kwaliteit en werd afgestraft.

PUNT VAN HET TOERNOOI

Monfils duwde door naar 4-2 en dat werd later 6-4. Tsonga liet het niet aan zijn hart komen. Beide heren maakten er trouwens een show van absoluut topniveau van. Eén punt kreeg werkelijk alle handen op mekaar. Monfils beantwoordde een fenomenale lob van Tsonga met een tweener van formaat (niet normaal!). Tsonga deed zijn briljante lob dan nog maar eens fijntjes over. Ongetwijfeld het punt van het toernooi.

Zo kwam hij 30-15 voor in het derde spel van de tweede set, maar even later stond het 30-40. Hij ging het volgende punt aan het net halen en sleepte de game er nog uit. Bij 3-4 kwam Monfils in de problemen. Een winnende serve veegde één breakpunt weg. Nadien trad zijn mindere kant op. Hij speelde een bal heel nonchalant buiten. Op setpunt wilde Monfils de bal van Tsonga snel nemen, maar ook dat liep mis.

MEDISCHE TIME-OUT STOPT MONFILS NIET

Het zesde reekshoofd vroeg een medische time-out aan en moest bij 1-1 met maagproblemen van de baan. Het betere opslagwerk hielp hem nadien toch om 'on serve' te blijven en in het tiende game van de set diende hij zelfs zelf de genadeslag toe. Op love ging het ex-nummer zes van de wereld door de opslag van zijn tegenstander om te winnen met 6-4, 3-6 en 6-4.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws