Lukt het dit jaar wel? Tweevoudig finalist zwoegend naar kwartfinales Antwerpen

Lukt het dit jaar wel? Tweevoudig finalist zwoegend naar kwartfinales Antwerpen

Hij zou zo graag eens het toernooi van Antwerpen winnen en wie weet lukt het Diego Schwartzman dit jaar wel. Al kreeg hij zijn plek in de kwartfinales allesbehalve cadeau van Cameron Norrie. In een leuke partij had Schwartzman dat klein beetje meer over om te winnen met 7-6 (7/1), 6-7 (3/7) en 7-5.

Het was snel zichtbaar dat er een sterke Norrie op het terrein stond, maar bij 2-2 moest hij plots zijn service afstaan. Schwartzman plezierde het publiek met zijn specifieke spel: sterke slagen van achteruit. Norrie had er dan weer een handje van weg om uit te pakken met drop shots en de punten te gaan zoeken aan het net.

Beide spelers konden op de opslag van de tegenstander wel voor wat problemen zorgen. Het was dus geen volslagen verrassing toen Schwartzman bij het serveren voor de eerste set Norrie toch weer langszij zag komen. In de tiebreak stond er echter geen maat op de vinnige Argentijn.

KANSEN VOOR RETOURNEERDER

Ook in het eerste deel van de tweede set bleven er wel wat kansen komen voor de retourneerder. Schwartzman maakte een break achterstand ongedaan. Norrie maakte een naïeve keuze door op een ongepast moment naar voren te komen en kreeg zo een matchbal tegen. De Brit serveerde het weg met een ace. Dankzij uitstekend volleerspel trok hij ook nog eens de tweede tiebreak naar zich toe.

DRIE BREAKS IN DERDE SET

Toen een forehand van de linkshandige Norrie te ver ging, kreeg Schwartzman de eerste breakkansen uit set drie. Het tweede reekshoofd sloeg meteen toe met een geweldige passeerslag op de lijn. Met een goede backhand volley en nog een scherpe backhand er achteraan dichtte Norrie de kloof weer. Schwartzman vroeg te laat de challenge aan.

Daarbovenop kon hij in het volgende game geen van de vier breakpunten benutten, mede door een indrukwekkende smash van Norrie van achter de baseline. Die moest zijn volgende opslagspel wel inleveren nadat Schwartzman een antwoord had op zijn volley's. Met een winnende service maakte die laatste er uiteindelijk een einde aan.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws