Geblesseerde Halep laat zich vervangen op Masters, Elise Mertens tweede reserve

Geblesseerde Halep laat zich vervangen op Masters, Elise Mertens tweede reserve

Vanaf komende zondag strijden de beste acht speelsters van dit jaar voor de Masters-titel in Singapore. De acht beste, behalve de nummer één van de wereld. Door aanhoudende rugklachten moet Simona Halep dan toch verstek geven. De Nederlandse Kiki Bertens zal haar vervangen.

Het kon haast niet goed komen voor Halep, die maar toernooien bleef afzeggen. Ook de laatste paar dagen gaan het verschil dus niet meer maken. Na overleg met haar medisch team besloot de Roemeense om haar kansen niet te verdedigen op de WTA Finals.

"Ik wilde 2018 afsluiten met een positieve noot, maar mijn rugblessure geneest niet zoals we dat hoopten. Ik moet mijn gezondheid op de eerste plaats laten komen", beseft Halep. "Ik vind het triest dat ik niet zal kunnen meedoen en de vijfde en laatste editie in Singapore, maar ik heb er vertrouwen in dat dit de juiste beslissing is. Singapore is een speciale stad en ik ben zeker dat de fans fantastisch damestennis te zien zullen krijgen".

MERTENS DUBBELT OP MASTERS

Kiki Bertens is zo de speelster die het laatste ticket krijgt voor de Masters. Aryna Sabalenka wordt na een sterk najaar eerste reserve. Onze landgenote Elise Mertens is aangeduid als tweede reserve. Zij vertoeft sowieso al in Singapore, want ze zal er met Demi Schuurs deelnemen aan het dubbelspel.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws