De zoektocht naar een favoriete: wie kan acht jaar na Clijsters Masters-kampioene worden?

De zoektocht naar een favoriete: wie kan acht jaar na Clijsters Masters-kampioene worden?
Foto: © photonews

Door de afwezigheid van nummer één van de wereld Simona Halep lijkt het nog meer een open strijd te worden op de Masters, die zondag van start gaan. Daarom lichten we de acht kandidates door om in te schatten wie Caroline Wozniacki kan opvolgen.

Kim Clijsters werd in 2010 de laatste Belgische die de Masters kon winnen. Het is nog altijd één van de hoogtepunten uit de lange geschiedenis van het officieuze wereldkampioenschap. Clijsters deed dat door in de finale Caroline Wozniacki te kloppen. En als we de deelneemsters in 2018 overlopen, kunnen we het best bij haar beginnen.

CAROLINE WOZNIACKI

De kampioene van vorig jaar. Ze behaalde toen in Singapore haar eerste grote titel en bouwde daarop voort om ook de Australian Open te winnen. De Deense speelde een belabberd najaar, tot ze begin vorige maand op dominante wijze het toernooi van Bejing won. Lijkt net op tijd in vorm.

ANGELIQUE KERBER

Begon uitstekend aan het seizoen, maar de te verwachte grote titel volgde niet op hardcourt. Beleefde wel het moment waarvan ze droomde op het heilige gras van Wimbledon. In het geheel van het seizoen toch iets te wisselvallig om de titels aaneen te rijgen.

NAOMI OSAKA

Beleefde haar definitieve doorbraak op de US Open door het hoofd koel te houden in een finale vol drama tegen Serena Williams. Had op soortgelijke wijze Indian Wells al gewonnen. Geraakte ook ver in haar laatste twee toernooien, maar greep daarin net naast de hoofdprijs.

KAROLINA PLISKOVA

De Tsjechische met de overweldigende service stond even nummer één, maar kon toch niet helemaal bevestigen en wacht nog op die eerste grote titel. Won onlangs wel het toernooi van Tokio en haalde de finale van Tianjin, maar kreeg deze week een onvoorstelbaar pak slaag van Zvonareva in Moskou. Erg onvoorspelbaar dus.

ELINA SVITOLINA

De Oekraïense geldt als een enorm groot talent dat haar potentieel nog niet kon vervullen op de grote momenten. Vooral de laatste maanden heeft ze het lastig om dicht tegen de top aan te leunen en verloor ze tegen speelsters die ze aan moet kunnen.

PETRA KVITOVA

Maakte nadat ze slachtoffer werd van een aanval met messteken een succesvolle comeback. Speelde vooral een verbazend sterk gravelseizoen terwijl het nochtans niet haar beste ondergrond is. Kon dat dan wel niet omzetten in de grote toernooien. Haalde in geen enkel van de vier grandslamtoernooien de tweede week.

SLOANE STEPHENS

Kon toch niet echt doorgaan op haar elan na haar winst op de US Open vorig jaar. Won wel het toernooi van Miami en verraste op Roland Garros. Verloor dan weer in drie van haar laatste vier toernooien haar eerste wedstrijd.

KIKI BERTENS

De grote verrassing. Is erbij omdat Simona Halep afzegde. Moet dit zien als deel van haar leerproces en heeft eigenlijk alles te winnen. Won het toernooi van Cincinnati door drie speelsters te verslaan die ook op de Masters aanwezig zullen zijn.

De conclusie

Er zijn niet zo heel veel speelsters die in blakende vorm aan het toernooi beginnen. Een maand geleden hadden we het nooit kunnen denken, maar Wozniacki zou haar titel wel eens kunnen verlengen. Osaka lijkt haar grootste uitdaagster. Voorts is alles mogelijk.

*** Caroline Wozniacki
** Naomi Osaka, Angelique Kerber
*  Karolina Pliskova, Elina Svitolina, Petra Kvitova, Sloane Stephens, Kiki Bertens

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws