Dat heet dan indruk maken! Topreekshoofd heerst in de late uurtjes

Dat heet dan indruk maken! Topreekshoofd heerst in de late uurtjes
Foto: © photonews

Al heel wat toppers zijn de revue gepasseerd in Antwerpen, maar nog geen enkele was zo impressionant als topreekshoofd Kyle Edmund. Het nummer vijftien van de wereld maakte brandhout van Ramos-Viñolas.

Wie zin had in een uitstapje naar de Lotto Arena was alweer niet vroeg thuis. Dat had vooral te maken met de match tussen Monfils en Tsonga, want Kyle Edmund verspeelde niet veel tijd. Zijn Spaanse opponent stond al een set in het krijt voor hij goed en wel besefte dat de wedstrijd begonnen was. Edmund smeerde hem een 'bagel' aan: 6-0 dus.

De Brit had weinig zin om Ramos-Viñolas terug in de match te laten komen en ging gewoon door op zijn elan. Ook in de tweede set sloeg hij zijn tegenstander snel KO. De eerste tien spelletjes waren allemaal naar Edmund gegaan, maar nadien toonde Ramos-Viñolas toch zijn eergevoel. Het belette Edmund niet om er ruim anderhalf uur een einde aan te maken. Het werd 6-0 en 6-2.

KWARTFINALES BEKEND

Doordat Edmund zich bij de laatste vier schaarde, zijn alle kwartfinalisten bekend. De kwartfinales op de European Open worden morgen afgewerkt en ziet er dus zo uit: 

Edmund (1) - Ivashka
Gasquet (4) - Struff
Monfils (6) - Pospisil
Simon (5) - Schwartzman (2)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws