Bemelmans en De Loore stuiten ondanks prima tweede set op Braziliaans-Mexicaanse combinatie

Bemelmans en De Loore stuiten ondanks prima tweede set op Braziliaans-Mexicaanse combinatie
Foto: © photonews

De European Open is als evenement een mooi uithangbord voor ons land, helaas is er op het veld geen Belgisch succes te bespeuren. Bemelmans en De Loore maakten er het beste van in hun dubbelspel. Verlies van de tiebreak in de tweede set betekende de exit van de overblijvende Belgen.

Met Demoliner en Gonzalez kregen ze respectievelijk een Braziliaan en een Mexicaan met toch wel wat ervaring tegenover zich. De Belgen moesten dus vol aan de bak. De Loore serveerde twee breakpunten weg met brio.

SERVE EN VOLLEY NIET BELOOND

Op het beslissende punt bij 2-3 moest hij een moeilijke smash slaan van in het achterveld en dat liep mis. In de volgende opslagbeurt kreeg Bemelmans bij een poging tot serve-en-volley de bal in de voeten. De eerste set was zo meteen binnen voor Demoliner en Gonzalez.

KANSJES ONBENUT

Onze landgenoten wonnen in set twee een pak meer punten op de eerste opslag en hier en daar waren er ook wat kansjes om zelf voor een break te zorgen. Een return van De Loore ging echter te ver en bij het beslissende punt dat volgde, kregen de Belgen een smash om de oren. Bij 4-5 en 15-40 leek het over, maar Bemelmans en De Loore sleepten toch nog een tiebreak uit de brand.

Daarin keken ze wel snel tegen een 1-3-achterstand aan. Bemelmans pakte uit met het betere serve-en- volley om er 3-3 van te maken. De volgende vier punten gingen dan weer naar de tegenstanders. Demoliner en Gonzalez klopten Bemelmans en De Loore op die manier met 6-2 en 7-6 (7/3).

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws