Spektakel in Antwerpen: Tsonga overleeft thriller tegen taaie Argentijn

Spektakel in Antwerpen: Tsonga overleeft thriller tegen taaie Argentijn
Foto: © photonews

Jo-Wilfried Tsonga heeft de kans op een nieuwe titel in Antwerpen levend gehouden, maar het scheelde niets. Guido Pella had geen zin om hem een vrijgeleide te geven. In de beslissende tiebreak stond Tsonga er wel.

Beide spelers spraken hun sterke opslag aan. Tien spelletjes lang hing er geen moment een break in de lucht. Tsonga kwam wel iets minder onder druk dan Pella. Het was dus toch niet zo verbazingwekkend dat het de Fransman was die als eerste door de opslag van de tegenstander ging. Het eerste breakpunt - en setpunt - was meteen raak.

ANDER SPELBEELD

Een ander spelbeeld in de tweede set. Een steeds sterker wordende Pella was in meerdere facetten van het spel de betere. Tsonga veegde enkele breakballen weg en hield nog lang stand. Bij 5-5 ging hij toch door de knieën. Pella serveerde de set vervolgens uit met een blanco opslagspel.

Tsonga herstelde het evenwicht op de eerste opslag, maar op de tweede service had de voormalig finalist van de Australian Open het nog altijd zwaar. Toch lukte het ook hem lang om zonder veel problemen de opslagspelletjes te winnen. Bij 4-4 kreeg hij het wel even benauwd, maar zijn Argentijnse opponent liet een kans onbenut.

TIEBREAK BESLIST

Het kwam dus toch tot een tiebreak en daarin was het dan weer Tsonga die voor het betere tennis zorgde. Bij 1-1 won hij twee punten op rij en dat was ook het verschil toen het 6-4 werd. Bij de eerste matchbal was het nog niet voorbij, maar de tweede was wel de goede. Tsonga klopte Pella zo met 7-5, 5-7 en 7-6 (7/5) na een strijd van meer dan twee uur en een kwartier.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws