Ruben Bemelmans kan stuntwerk niet herhalen en krijgt lesje van onvoorspelbare Fransman

Ruben Bemelmans kan stuntwerk niet herhalen en krijgt lesje van onvoorspelbare Fransman
Foto: © photonews

Het was in Antwerpen lang wachten op de topaffiche van de dag, de wedstrijd tussen Ruben Bemelmans en Gaël Monfils. De Fransman schoot voortvarend uit de startblokken en schakelde de enige Belg op de hoofdtabel van het enkelspel uit.

Bemelmans haalde vorig jaar na flink wat stuntwerk de halve finales. Een herhaling van dat scenario zou al helemaal een huzarenstukje geweest zijn. Monfils speelde dan weer voor het eerst in België. De voormalig nummer zes van de wereld had er wel zin in en kende een blitzstart. Hij gunde Bemelmans geen enkel spelletje in de eerste set, die na amper twintig minuten voorbij was.

Met zijn gekende vechtlust knokte Bemelmans zich hierna in de partij. De Limburger had zelfs een kansje om door de opslag van Monfils te gaan, maar die stond dan weer recht en was zelf diegene die voor de volgende break zorgde. Match gespeeld zo leek, tot dan weer een minder kantje van Monfils opstak: concentratieverlies. Bemelmans profiteerde en vond weer de aansluiting.

UITSTEL VAN EXECUTIE

Helaas was het slechts uitstel van executie voor onze landgenoot. Monfils ging weer aandringen en sloeg toe bij zijn derde breakkans in het achtste spel van de tweede set. Het klasseverschil tussen de twee was simpelweg te groot en dat resulteerde in een 6-0 en 6-3.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws