Belgisch toptalent weet het nu wel zeker: "In het dubbel ben je er nooit mee klaar"

Belgisch toptalent weet het nu wel zeker: "In het dubbel ben je er nooit mee klaar"

De 25-jarige Joran Vliegen begint meer en meer naam te maken in het tennis. Samen met Sander Gillé gaat hij er met rasse schreden op vooruit. Daarom net was dat ene serviceverlies tegen Lopez en Munar een spijtige zaak.

Op zich kan Vliegen wel om met de groter wordende bekendheid en de druk. "We hebben intussen een beetje ervaring opgedaan. Al bij al is er niet zoveel veranderd. We hebben ook al matchen op ATP-niveau gespeeld. We zullen proberen om het volgende keer beter te doen."

In de eersterondepartij in Antwerpen deed Vliegen het verre van slecht. Het was des te jammer dat hij de eerste set niet kon uitserveren. "Als je de statistieken bekijkt, denk je dat die set binnen is. In het dubbel ben je er nooit mee klaar. Je verwacht die rebreak niet omdat je voor staat. Het is jammer. Op bepaalde punten begonnen zij beter te spelen."

DAVIS CUP-SELECTIE

Een volgend doel kan misschien een selectie voor de Davis Cup in Brazilië zijn. "Zeker na de vorige mooie ervaring hopen we er bij te zijn. Het format is nu natuurlijk een beetje veranderd. Als er kansen liggen, willen we die benutten. Anders gaan we verder onze eigen weg."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws