Belgisch topduo Gillé/Vliegen verslikt zich in Spanjaarden

Belgisch topduo Gillé/Vliegen verslikt zich in Spanjaarden

In de Davis Cup spelen we tegenwoordig steeds Sander Gillé en Joran Vliegen uit, de opkomende talenten in het dubbelspel. Vorige week wonnen ze nog een toernooi, maar in Antwerpen verloren ze nipt van de Spanjaard Munar en Lopez.

Het was nochtans goed begonnen, want Gillé en Vliegen stonden 4-2 voor in de tweede set. Vliegen serveerde voor setwinst, maar een volley van Lopez tijdens het beslissende punt hing de bordjes gelijk. In de tiebreak die volgde hadden Lopez en Munar drie setpunten op rij. Gillé veegde ze één voor één weg. Zijn volgende return ging wel uit. Lopez zette de aanval in, Munar maakte er 8-6 van.

TWEE SETPUNTEN GEMIST

Na eerst zelf nog overeind te blijven bij beslissende punten, kwamen Gillé en Vliegen op breakpunt bij 5-4 in de tweede set. Wat dus eigenlijk wilde zeggen: twee setpunten. Een return van Vliegen was binnen het bereik van Lopez. Bij alweer een beslissend punt trokken de Spanjaarden naar voren en ging Gillé in de fout.

Toch opnieuw tiebreak dus. Lopez en Munar hadden het momentum aan hun kant en wonnen de eerste vier punten. Dat was het breekpunt voor onze landgenoten. Lopez en Munar trokken met 7-6 (8/6) en 7-6 (7/3) aan het langste eind.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws