Tennis

Alison Van Uytvanck herstelt zich na blamage in eerste set en zit bij de laatste 8 in Linz

Alison Van Uytvanck herstelt zich na blamage in eerste set en zit bij de laatste 8 in Linz

Alison Van Uytvanck heeft niet zonder slag of stoot de kwartfinales bereikt op het WTA-toernooi van Linz. De Vlaams-Brabantse had wel de nodige moeite met Anna Karolina Schmiedlova.

Met Anna Karolina Schmiedlova kreeg Alison Van Uytvanck (WTA 56) het nummer 70 van de wereld tegenover zich. Maar de Slovaakse nam een verschroeiende start en won in geen tijd de eerste set met 1-6. Van Uytvanck was dus meteen op achtervolgen aangewezen en ook in de tweede set zag het er slecht uit. 

De Grimbergse gaf in het slot van de tweede set haar service twee keer op rij uit handen, maar vocht telkens terug, waardoor een tiebreak voor de beslissing moest zorgen. Van Uytvanck kwam snel 2-0 en 5-3 voor en gaf die bonus niet meer uit handen. Onze landgenote hing de bordjes in evenwicht met 7-6 (7/3). 

Opnieuw tiebreak

Er kwam dus een beslissende set. Daarin ging het lang gelijk op tussen beide speelsters, tot 3-3. De Slovaakse liep uit tot 3-5 en mocht serveren voor de match, maar 'Ali' kwam opnieuw terug en sleepte opnieuw een tiebreak uit de brand. Van Uytvanck kreeg bij 6/4 2 matchballen en bij de tweede matchbal was het raak. Ze zit zo bij de laatste 8 in Linz. 

Reacties 1 reacties

Gerelateerd nieuws