Tennis

Aanstormende talenten zorgen voor verrassende finale in Wuhan

Aanstormende talenten zorgen voor verrassende finale in Wuhan

Doordat zovele toppers vroeg sneuvelden, kon het enkel nog een verrassende finale worden in Wuhan. In de halve finales toonden de aanstormende talenten Kontaveit en Sabalenka hun potentieel.

De 22-jarige Anett Kontaveit uit Estland plaatste zich als eerste voor de finale. Nochtans moest ze het opnemen tegen thuisspeelster Qiang Wang en die was ook al de hele week sterk bezig. Kontaveit moest zich echter nauwelijks opnemen. Ze won de eerste set met 6-2. Bij een 2-1-voorsprong in de tweede set staakte Wang de strijd. Zo had Kontaveit slechts 45 minuten nodig om haar finaleticket te boeken.

Wie misschien nog een grotere toekomst voorspeld wordt, is de 20-jarige Aryna Sabalenka. Zij haalde het in de halve finales van de Australische Barty. De Wit-Russische moest wel werken voor de overwinning. Ze kwam van 3-5 achter terug om de eerste set te winnen in de tiebreak. In de tweede set nam ze meteen een kleine voorsprong en die bleef op het bord staan. Zo haalde Sabalenka het met 7-6 (7/2) en 6-4.

Reacties 0 reacties

Gerelateerd nieuws

Er zijn nog geen reacties geplaatst.