Tennis in China: weinig moeite voor Bemelmans, Pliskova verslikt zich na triomf tegen Osaka in thuisspeelster

De Aziatische tournee doet deze week China aan. Ruben Bemelmans is daar alvast niet rouwig om. Hij plaatste zich in Chengdu voor de tweede ronde. Hij leidde comfortabel toen zijn tegenstander opgaf. In Wuhan viel er een grote verrassing te noteren bij de dames: Pliskova verloor verrassend.

Op zich was de wedstrijd tegen de Duitser Mischa Zverev een lastige affiche voor Bemelmans. Onze landgenoot had wel al vertrouwen getankt door twee overwinningen te boeken in de kwalificaties. Ook in de eerste ronde op de hoofdtabel liep het vlot. Na 36 minuten had Bemelmans de eerste set op zak. Hij ging meteen hierna opnieuw door de opslag van zijn opponent, die vervolgens opgaf. Bemelmans leidde op dat moment met 6-3 en 2-0. Zijn volgende tegenstander is de Italiaan Fognini.

In Wuhan kon Karolina Pliskova de verwachtingen niet inlossen. Ze had nochtans pas het toernooi van Tokio gewonnen door in de finale daar US Open-kampioene Osaka af te troeven. Tegen thuisspeelster Qiang Wang miste de Tsjechische haar start compleet. Pliskova zette dat wel vlot recht in de tweede set. Wang nam in de beslissende set weer een voorsprong. De Chinese zag Pliskova nog langszij komen, maar pakte dan toch weer drie games op rij. Het werd 6-1, 3-6 en 6-3.