Alison Van Uytvanck kan niet opnieuw stunten tegen ex-nummer 1 van de wereld

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Alison Van Uytvanck kan niet opnieuw stunten tegen ex-nummer 1 van de wereld
Foto: © photonews

Alle Belgische vrouwen zijn in de eerste ronde uitgeschakeld op het WTA-toernooi van Wuhan. Ook Alison Van Uytvanck mocht niet juichen in China. Zij botste op Garbine Muguruza, ex-winnares van Wimbledon en Roland Garros.

Nadat eerder Elise Mertens en Kirsten Flipkens al aan het kortste eind hadden getrokken, vloog ook Alison Van Uytvanck (WTA 51) er in de eerste ronde uit op het WTA-toernooi van het Chinese Wuhan. De Vlaams-Brabantse verloor in twee sets van Garbine Muguruza (WTA 14). Op Wimbledon had 'Ali' nog gestunt tegen het ex-nummer 1 van de wereld.

Pandoering in set twee

Maar in Wuhan kon Van Uytvanck alleen in de eerste ronde een vuist maken tegen de lange Spaanse. Zeker de opslag van onze landgenote liet het afweten tegen de voormalige winnares van Wimbledon en Roland Garros. De eerste set verloor ze met 6-4, maar in de tweede zet ging Van Uytvanck helemaal kopje onder.

Muguruza gunde Van Uytvanck geen spelletje meer en trakteerde de Grimbergse op een 'bagel': 6-0. Op een gegeven moment won de Spaanse zelfs 15 punten op rij. Zo zijn alle Belgische vrouwen uitgeschakeld in China. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws