? David Goffin overleeft matchballen en krijgt felicitaties van Djokovic

? David Goffin overleeft matchballen en krijgt felicitaties van Djokovic

Het eerste duel van David Goffin was meteen een memorabele wedstrijd. Tegen de Argentijn Diego Schwartzman overleefde Goffin twee matchpunten om uiteindelijk de bovenhand te halen met 6-4, 4-6 en [11-9]. Team Europe leidt na dag één met 3-1.

Goffin was snel op achtervolgen aangewezen, maar liet zich daardoor niet uit zijn lood slaan. Onze landgenoot boog een 2-4-achterstand om in 6-4-setwinst. Ook in de volgende set trachtte Goffin vanuit een verloren positie terug te komen. Hij stond twee breaks achter en nam er eentje terug, net niet voldoende dus. In de Laver Cup volgt dan een super tiebreak om de winnaar van de match aan te duiden.

KNOTSGEKKE SUPER TIEBREAK

Die kende een knotsgek verloop. Goffin startte uitstekend en bouwde zijn 3-0-voorsprong uit naar 5-1. Plots verloor hij echter zes punten op rij. Van 7-3 ging het naar 7-9. Dat betekende: twee matchballen voor Schwartzman. Goffin kwam er echter weer bovenop, pakte de volgende vier punten en knalde zo alsnog naar de overwinning. Dimitrov and Edmund hadden eerder ook al gewonnen voor Team Europe, Sock en Anderson haalden nadien voor Team World de dubbelmatch binnen.

David Goffin kreeg binnen zijn eigen team veel felicitaties voor zijn getoonde vechtlust. Onder andere Novak Djokovic was helemaal in de wolken.

Bekijk hieronder enkele hoogtepunten èn de vreugde-uitbarsting van Goffin:

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws