Pijnlijk! Bemelmans laat overwinning liggen in het slot

Ondanks zijn nederlaag tegen Menendez-Maceiras werd Ruben Bemelmans opgepikt als lucky loser op het ATP-toernooi van Sint-Petersburg. Hij leek ook op weg naar de overwinning op de hoofdtabel tegen de Slovaak Lacko, maar gaf het nog uit handen.

Het zag er aanvankelijk niet naar uit dat Bemelmans veel kans zou maken. Onze landgenoot moest in de eerste set twee keer zijn service inleveren. Nadien ging het beter. Bij een 1-1-stand in de tweede set ging hij door de opslag van die tegenstander. Die ene break was voldoende om een beslissende derde set af te dwingen.

Daarin zag het er snel slecht uit. Bemelmans pakte echter vier spelletjes op rij en zette een 1-4-achterstand om in een 5-4-voorsprong. Hij mocht zelfs serveren voor de match en kwam 30-0 voor. Plots stokte de machine weer en kende de wedstrijd nog een onverwachte twist. Lacko pakte alsnog de winst met 6-2, 4-6 en 7-5.