De dominantie van de 'oude drie' in het mannentennis in één fenomenale statistiek

De dominantie van de 'oude drie' in het mannentennis in één fenomenale statistiek
Foto: © photonews

Het was ook dit seizoen opnieuw bijzonder speciaal om zien hoe de Grand Slams in het mannen- en vrouwentennis werden verdeeld. Het contrast kan namelijk nauwelijks groter zijn.

Bij de vrouwen wonnen Caroline Wozniacki (Australian Open), Simona Halep (Rolland Garros) en Naomi Osaka (US Open) elk hun eerste prijs, terwijl in 2017 ook Stephens en Ostapenko al nieuwe namen op de erelijsten waren. 

Met ook nog Muguruza, Kerber, Pennetta, Azarenka, Stosur, Bartoli en Kvitova onder meer is het aantal nieuwkomers op de erelijsten de laatste jaren bijzonder groot. Enkel Serena Williams bleef Grand Slams winnen, verder was het elk jaar nieuwkomers ontdekken.

Dan is dat bij de mannen heel wat anders. Sinds de dominantie van Federer, Nadal en Djokovic hebben enkel Del Potro (2009), Murray (3 titels tussen 2012 en 2016), Wawrinka (3 titels tussen 2014 en 2016) en Cilic (2014) zich er weten tussen te wurmen. Ook Gaudio (2004) en Safin (2005) wonnen nog een Grand Slam in de voorbije vijftien seizoen.

De rest werd echter verdeeld onder de grote drie, om toch wel duidelijk te stellen dat de dominantie van die drie spelers bijzonder groot is. Het verschil met de versnipperdheid binnen het vrouwengilde kan haast niet groter zijn.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws