Nederlaag van US Open-kampioen van 2014 doet Kroaten nog bibberen

Nederlaag van US Open-kampioen van 2014 doet Kroaten nog bibberen

Frankrijk had zich al geplaatst voor de Davis Cup-finale. Alles leek erop te wijzen dat de andere finalist Kroatië ging worden, maar Marin Cilic verloor onverwacht. Zijn landgenoot Borna Coric klaarde in de beslissende partij alsnog de klus in vijf sets.

Kroatië stond na dag één 2-0 voor tegen de VS, maar verloor het dubbelspel nipt. Heel Kroatië was er van overtuigd dat Cilic wel voor het beslissende punt zou zorgen. De grandslamkampioen won de eerste set tegen Querrey met 7-6 en stond 4-2 voor in de tweede set. Querrey trok die set nog naar zich toe in een tiebreak en dat was het keerpunt. De Amerikaan nam met 6-7 (2/7), 7-6 (8/6), 6-3 en 6-4 de bovenhand. Zo stond het in de ontmoeting weer helemaal gelijk.

De beslissende match ging tussen Coric en Tiafoe. Na 6-7-setverlies kwam Coric sterk terug met 6-1 en 5-1. Toch ging de derde set nog verloren voor de Kroatische nummer twee. Een nieuwe verrassing was in de maak, maar de Kroatische nummer twee hield het hoofd koel. Coric trok met 6-7 (0/7), 6-1, 6-7 (11/13), 6-1 en 6-3 de overwinning over de streep. Kroatië wordt zo dus toch de tegenstander van Frankrijk in de finale van de Davis Cup.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws