Frankrijk en Kroatië op weg naar Davis Cup-finale

Frankrijk en Kroatië op weg naar Davis Cup-finale
Foto: © photonews

Het is nog altijd goed mogelijk dat Frankrijk zijn Davis Cup-titel verlengt. Het team van kapitein Noah heeft in de halve finales een dubbele voorsprong te pakken. In de andere halve finale is dat ook het geval voor Kroatië.

In Rijsel, waar de Fransen vorig jaar in de finale België versloegen, ging het thuisland goed van start tegen Spanje. Benoit Paire moest slechts één set tegenstand dulden van Carreño Busta. Paire haalde het met 7-5, 6-1 en 6-0. De tweede partij was heel wat spannender. Pouille en Bautista Agut stonden bijna vier uur op de baan. Pouille kwam met 3-6, 7-6 (7/5), 6-4, 4-6 en 6-4 als winnaar uit het duel en zette Frankrijk zo op 2-0.

De andere halve finale gaat tussen Kroatië en de Verenigde Staten. Ook hier lijkt het thuisvoordeel van belang te zijn. De Kroaten kozen voor gravel en op die ondergrond voelde Coric zich wel in zijn sas. Hij klopte Johnson met 6-4, 7-6 (7/4) en 6-3. Vervolgens had Kroatië natuurlijk ook nog altijd Marin Cilic achter de hand. Die maakte van een blitzstart gebruik om de Amerikaan Tiafoe opzij te zetten met 6-1, 6-3 en 7-6 (7/5).

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws