Waarom het wel goed komt met Belgische toppers en Serena nog op de titel mag hopen

Waarom het wel goed komt met Belgische toppers en Serena nog op de titel mag hopen
Foto: © photonews

Elise Mertens verloor vannacht dan wel van Sloane Stephens, de toekomst van de Belgische oogt rooskleurig. Hetzelfde kan gezegd worden van David Goffin. Filip Dewulf spreekt zich uit over onze toppers en de kanshebbers op de US Open.

David Goffin lijkt klaar voor zijn achtste finale tegen Marin Cilic. "Goffin lijkt zijn vertrouwen, tennis en vooral zijn goesting teruggevonden te hebben. En dan is hij altijd een gevaarlijke klant", aldus ex-tennisser Filip Dewulf. "Hetgeen ik gezien heb van de Belgische toppers, stemt mij hoopvol voor de nabije toekomst."

MERTENS - KINDLMANN STERKE TANDEM?

Wie ook op lange termijn denkt, is Mertens' coach Kindlmann. Dewulf interviewde hem voor HLN.  "Wat ik uit het gesprek met Kindlmann haal, is dat hij zeer direct is en weet wat hij wil. Als Elise dat ook wil, dan zouden ze wel eens een zeer sterke tandem kunnen vormen. Tot nu toe lijkt de samenwerking uitstekend te verlopen, maar belangrijk wordt, en dat gaf hij zelf ook aan, om te kijken wat er gebeurt als het eens wat minder gaat."

Het is voor Mertens zeker geen schande dat ze verloor van titelverdedigster Stephens. Als we Dewulf vragen naar een pronostiek, blijkt dat hij de kampioene van vorig jaar hoog zitten heeft. "Een pronostiek? Stephens - Sharapova als finale bij de vrouwen en Djokovic - Del Potro bij de mannen."

NUMMER 24 VOOR SERENA?

Om de finale te bereiken, moet Stephens in een eventuele halve finale mogelijk wel voorbij Serena Williams. "Andere prioriteiten en een ander lichaam zorgen ook bij haar voor nogal wat twijfels. Serena heeft evenwel niet voor niets twintig jaar gedomineerd en zal niet rusten vooraleer ze die 24ste Slam te pakken heeft. Dat zou zomaar hier in New York kunnen gebeuren, gezien de wisselvalligheid van de rest van de damestop."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws