Goffin houdt niveau aan en schaart zich bij laatste zestien, taaie Duitser kan hem slechts één set bedreigen

Goffin houdt niveau aan en schaart zich bij laatste zestien, taaie Duitser kan hem slechts één set bedreigen
Foto: © photonews

Knap van David Goffin, hoe hij na zijn opgave in Cincinnati op de US Open toch weer het vereiste niveau haalt. Ook in de derde ronde tegen de Duitser Struff presteerde hij naar behoren. Goffin plaatste zich dan ook in drie sets voor de achtste finales.

Onze landgenoot zette snel de toon door 3-1 voor te komen. Daarmee was het moeilijkste werk in de eerste set gedaan. De eigen opslag moest Goffin immers geen enkele keer inleveren. Sterker nog: hij kreeg in de eerste set geen enkel breakpunt tegen. Het verschil tussen beide spelers werd nadien groter met de minuut. Struff pakte het eerste spelletje van de tweede set. Hierna gingen maar liefst tien (!) games op rij naar Goffin.

Eigenlijk voldoende om de match al te beslissen, maar bij een 4-0-voorsprong in sets drie ging de motor plots haperen. Redelijk onverklaarbaar wat er gebeurde, maar ineens ging het van 4-0 naar 4-4. Struff serveerde even nadien zelfs voor de set, maar Goffin kon zich net op tijd herpakken om setverlies te vermijden. De Luikenaar zegevierde met 6-4, 6-1 en 7-6 (7/4).

EXIT ZVEREV

Altijd verraderlijk zo'n derdepartij en dan is het kwestie van je niet te laten verrassen. Daar is Goffin goed in geslaagd. Andere toppers als Federer en Djokovic gingen vlot een ronde verder. Vierde reekshoofd Alexander Zverev werd wel onverwacht uitgeschakeld. Zijn landgenoot Kohlschreiber vloerde hem met 6-7 (1/7), 6-4, 6-1 en 6-3.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws