Bijltjesdag bij de vrouwen: Bertens, Kerber en andere favorieten laten zich ringeloren

Bijltjesdag bij de vrouwen: Bertens, Kerber en andere favorieten laten zich ringeloren
Foto: © photonews

Dat het lang niet voor alle toppers evident is om hun status waar te maken op een grandslamtoernooi, is nog maar eens gebleken bij de dames. Kiki Bertens, Angelique Kerber, Petra Kvitova en Caroline Garcia: allen gingen ze eruit in de derde ronde.

De opmars van Kiki Bertens is natuurlijk nog maar redelijk recent. De Nederlandse krijgt nog wat respijt, want ze stond pas voor het eerst in de derde ronde in New York. Toch werd ze gezien als één van de outsiders en was de verwachting dat ze zich wel voorbij de Tsjechische Vondrousova zou knokken. Bertens verspeelde in de laatste set echter een 4-2-voorsprong en moest tweemaal het onderspit delven in een tiebreak. Vondrousova haalde het met 7-6 (7/4), 2-6 en 7-6 (7/1).

CIBULKOVA BELOOND VOOR LEF

Met Angelique Kerber en Petra Kvitova verdwijnen twee hele grote namen uit het toernooi. De Wimbledon-kampioene stuitte op Cibulkova, die in 2016 nog de Masters-titel veroverde. De Slovaakse speelde met veel lef en versloeg Kerber met 3-6, 6-3 en 6-3. Kvitova moest dan weer haar meerdere erkennen in het Wit-Russische talent Sabalenka. Het 26ste reekshoofd kende zelfs relatief weinig moeite. Het werd 7-5 en 6-1.

Met de Française Caroline Garcia werd ook één van de schaduwfavorieten uitgeteld. Het zesde reekshoofd pakte nochtans de eerste set tegen good old Carla Suarez Navarro. De Spaanse wist het nog om te keren en haalde het nipt met 5-7, 6-4 en 7-6 (7/4).

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws