David Goffin neemt opnieuw de maat van Nederlander en is tweede Belg in derde ronde

David Goffin neemt opnieuw de maat van Nederlander en is tweede Belg in derde ronde
Foto: Photonews

David Goffin heeft ook zijn tweede partij op de US Open tot een goed einde gebracht. De Luikenaar had daar wel vier sets voor nodig, maar zijn kwalificatie kwam al bij al nooit echt in het gedrang. Net als op Roland Garros was hij te sterk voor Robin Haase.

Onze landgenoot kende dan ook een opperbest begin. Hij geraakte vlot aan mogelijkheden op de service van zijn tegenstander. Met twee breaks haalde Goffin de eerste set vlot naar zich toe. Nadien veranderde het spelbeeld wel enigszins. Haase ging iets meer druk leggen. Bij 2-3 in de tweede set nam hij voor het eerst de opslag van Goffin af door aan het langste eind te trekken in een lange rally.

Goffin kon wel nog altijd zijn kwaliteiten als uitstekend retourneerder aanspreken. Met een geweldige gekruiste forehand return zorgde het nummer tien van de wereld voor de rebreak. In de tiebreak kwam opnieuw de betere Robin Haase naar boven. Goffin scoorde in de breaker slechts één puntje.

IN NAVOLGING VAN MERTENS

Zo stond het ook in aantal sets weer gelijk, maar Goffin bleef niet bij de pakken zitten. Hij herpakte zich meteen en was in de volgende twee sets duidelijk de beste speler. Dat was ook te zien op het scorebord. Het werd 6-2, 6-7 (1/7), 6-3 en 6-2. Goffin plaatste zich zo dus voor de derde ronde. Elise Mertens deed eerder al hetzelfde bij de dames. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws