? Opvallend moment op US Open: umpire geeft Australische bad boy 'peptalk'... en zo wint die toch nog!

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 7 reacties
? Opvallend moment op US Open: umpire geeft Australische bad boy 'peptalk'... en zo wint die toch nog!
Foto: © photonews

Opvallend moment op de US Open. Tijdens het duel tussen de Fransman Pierre-Hugues Herbert en de Australiër Nick Kyrgios kreeg die laatste tijdens de tweede set een soort peptalk van de scheidsrechter. Not done of?

Kyrgios is een speciaal mannetje en durft het af en toe wel eens te bont te maken. En ook in zijn derde ronde tegen de Fransman Pierre-Hugues Herbert leek de Australische 'bad boy' er niet veel zin in te hebben. Na een laks begin stond hij al snel 4-6 en 0-3 achter.

De umpire vond dat het tijd was om in te grijpen. Hij gaf Kyrgios een soort van peptalk. "Ik wil je helpen. Ik weet dat je geweldig bent voor tennis", aldus de Zweedse umpire Mohamed Lahyani. En die peptalk leek te werken, want de Australiër zette de scheve situatie recht, won en mag zich opmaken voor een duel tegen Roger Federer.

Geeuwen

Al was hij zoals in onderstaand filmpje te zien ook daarna nog aan het geeuwen toen hij een opslag van Herbert moest retourneren. De organisatie van de US Open kwam ondertussen ook al met een persbericht dat Layhani in zijn omstreden peptalk Kyrgios vooral medische hulp wilde aanbieden. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws