Geraakt Goffin heelhuids door openingsronde? "Eerste wedstrijd grote waardemeter"

Geraakt Goffin heelhuids door openingsronde? "Eerste wedstrijd grote waardemeter"
Foto: © photonews

David Goffin begint vandaag aan zijn US Open. Dat hij het niveau kan halen om er een goede Grand Slam van te maken, daar is iedereen van overtuigd. Maar kan zijn schouder het houden? Dat is de vraag van één miljoen. Tenniscommentator Marc De Hous laat zich uit over de kansen van Goffin.

"Ik begrijp zijn opgave tegen Federer. Hij kon niet voluit serveren. Dan geef je er beter de brui aan", beweert De Hous bij Sporza. "Het is afwachten hoe hij fysiek voor de dag komt. Als hij maar aan 80% serveert, geraakt hij er niet. In de rally's gaat het zo snel en zo hard. Goffin is niet groot, maar slaat wel sterk op. Als hij dat voordeel kwijtspeelt, vrees ik ervoor. Die eerste wedstrijd wordt meteen een grote waardemeter." Daarin neemt onze landgenoot het op tegen Federico Gaio (ATP-242).

Wat vond De Hous voor het overige van het tennis van Goffin de voorbije maanden? "Zijn voorbereiding was erg wisselvallig. Goffin stond met weinig charisma en weinig plezier op het terrein. Tot hij in Cincinnati van Tsitsipas won. Zijn resultaten in Cincinnati moeten hem vertrouwen geven."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws