Het had echt wel erger gekund: zien we Goffin en Mertens straks meedraaien tot in tweede week?

Het had echt wel erger gekund: zien we Goffin en Mertens straks meedraaien tot in tweede week?
Foto: © photonews

Alle spelers die rechtstreeks geplaatst zijn voor de hoofdtabel op de US Open weten intussen welke tegenstander ze treffen in de eerste ronde. Het had echt wel erger gekund voor onze Belgische toppers, ook als we even verder kijken. Goffin en Mertens mogen zeker mikken op de vierde ronde.

David Goffin komt in de eerste ronde uit tegen een qualifier. Dat mag geen probleem zijn. Daarna wacht ofwel de Nederlander Haase of de Amerikaan McDonald. Enkel van Haase heeft Goffin ooit al één keertje verloren. Het minimum dat we mogen verwachten is dus de derde ronde. Daarin wacht mogelijk 22ste reekshoofd Cecchinato. Die roept geen leuke herinnering op, maar de Italiaan is toch vooral een gravelspeler.

REMATCH GOFFIN - CECCHINATO?

Op hardcourt moet Goffin de man die hem versloeg op Roland Garros wel aankunnen. In theorie zit er dus een achtste finale tegen Cilic aan te komen. Een taaie brok, maar ook tegen de Kroaat heeft Goffin een winning record. Laten we hopen dat onze landgenoot zich nog eens tot in de kwartfinales kan knokken.

Dat hopen we ook voor Elise Mertens. Al moet onze hoogst geplaatste tennisspeelster dan wel sterk uit de hoek komen. Tegen de Japanse Nara en de Oekraïense Bondarenko, een mogelijke tegenstandster in de tweede ronde, heeft Mertens het enige vorige onderlinge duel gewonnen.

MERTENS - STRYCOVA VOOR PLEK BIJ LAATSTE ZESTIEN?

In een eventuele derde ronde wacht wellicht de Tsjechische Stryvoca, die ze nog nooit tegenkwam. Op basis van haar ranking moet een achtste finale er natuurlijk wel in zitten voor Mertens. Met waarschijnlijk het nummer zeven van de wereld Elina Svitolina krijgt ze dan wel een straffe opponente tegenover zich.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws