Na drie dagen rust: Goffin weet hoe hij ervoor staat voor US Open

Na drie dagen rust: Goffin weet hoe hij ervoor staat voor US Open
Foto: © photonews

De opgave van David Goffin in Cincinnati tegen Federer kwam niet bepaald gelegen. Zo kort voor aanvang van een grandslamtoernooi wil geen enkele speler opgezadeld zitten met een blessure. Enkele dagen later weet Goffin hoe hij ervoor staat en het lijkt allemaal in orde te komen.

Onze landgenoot schonk zijn geteisterde schouder drie dagen rust. Vanaf vandaag begint hij opnieuw te trainen voor de US Open. Zijn dokter Maurice Joris legt op aft.net uit wat er aan de hand was. "David heeft last van een overbelasting", haalt zijn arts aan. "Terwijl hij na Roland Garros niet zoveel matchen na mekaar heeft moeten spelen, kreeg hij er nu vijf op een rij voorgeschoteld, waarvan dan nog twee tegen 'monsters' op één dag."

De opgave van de Luikenaar liet bij Joris een dubbel gevoel achter. "Langs de ene kant is het jammer, want fysiek is hij eigenlijk top. Langs de andere kant ben ik blij dat hij de luciditeit had om te stoppen en niet zijn troeven helemaal te vergooien. Normaal zou dit soort letsel met de 72 uren behandeling van de baan moeten zijn."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws